Amalfi Kysten

Positano
Amalfi Kysten er kjent for fargerike byer, bratte stup og vakre strender. De mest kjente byene er Amalfi, Positano og Ravello. Vi bodde i Amalfi og for å komme dit kan man ta tog til Salerno og så buss eller båt videre derfra. Kan anbefale båt eller buss da taxi er dyrt og man kommer ikke noe fortere frem på de smale og svingete veiene.
Bildet er fra Positano.

Positano
Stille og lite folk på stranden i Positano i begynnelsen av April.

Positano
Venter på sommer turistene.Positano er den mest kjente av byene på Amalfikysten men kanskje også den som minnet mest om en typisk turist by.

En liten siesta.


Tabacchi
I disse kioskene kan man kjøpe bussbiletter.


Positano


Positano

Amalfi
Byen Amalfi har gitt navn til hele kysten og var tidligere en republikk. Byen er blant annet kjent for Arab-Norman Sant`Andrea katedralen.

Henrik Ibsen bodde en periode på Hotel Luna i Amalfi hvor han fullførte Et Dukkehjem. Her kunne han jobbe i fred og ro, svømme og gå lange turer.

Tyson Fury er regjerende tungvektsmester i WBC. Han fremsto som en hyggelig kar
 for alle som ville ta en "selfie" med "the champ". Bildet er fra Amalfi.


Siste stopp langs Amalfikysten var Ravello som ligger 365 moh. Ravello er blant annet er kjent for Villa Rufolo som er en villa fra det trettende århundre. Det er lettest å komme hit med buss.


Villa Rufolo

Turid


Vi rakk dessverre ikke å besøke Villa Cimbrone med Terrazza dell’Infinito men tok en liten "hike" før bussturen tilbake til Amalfi.

Fra Amalfi tok vi båt til Salerno og så tog videre til Roma.

Våren er en fin tid å besøke Amalfi kysten med god og avslappet atmosfære og færre turister enn på sommeren.

2 kommentarer: